Vinkit työnhakuun

6 vinkkiä kesätyönhakijalle

Miten kesätöitä haetaan? Mitä kirjoittaa CV:seen ja työhakemukseen? Näiden vinkkien avulla erotut hakijamassasta ja nappaat itsellesi unelmiesi kesätyöpaikan.

1. Suhtaudu avoimesti kaikkiin tarjolla oleviin työtehtäviin. Mitä vähemmän sinulla on kokemusta, sitä avoimemmin erilaisia paikkoja kannattaa hakea. Kaikenlaisesta työkokemuksesta on aina hyötyä!

2. Hyödynnä lähipiriisi kontaktit. Sinulla on varmasti lähipiirissäsi useita opiskelujen, harjoittelujen ja muiden verkostojen kautta löytyneitä kontakteja. Hyödynnä tuttavaverkostoasi ja pyydä apua työpaikan löytämiseksi.

3. Hakemus on tärkeä viesti sinulta työnantajalle. Hyvä hakemus osoittaa motivaatiosi ja vastaa työpaikkailmoitukseen. Samaa versiota ei siis kannata lähettää kaikkialle. Lisää hakemuksen mukaan myös CV eli ansioluettelo.

4. CV kertoo osaamisestasi. CV:lle listataan tyypillisesti vähintään koulutus, työkokemus, kielitaito ja muut taidot. Jos sinulla ei ole vielä kertynyt paljoa työkokemusta, voit kertoa esimerkiksi kouluprojekteista ja kursseista, luottamustehtävistä, vaihto-opiskelusta, harrastusten parissa hankituista taidoista ja vapaaehtoistoiminnasta. Nämä kaikki kertovat aktiivisuudestasi.Voit linkittää CV:lle myös tönhaun kannalta olennaiset some-profiilit. Lisäksi kannattaa lisätä työnäytteitä tai muita aktiivisuudesta kertovia linkkejä vaikka omille kotisivuille.

5. Mieti, miten juuri sinä eroat muista. Jokaisella on omat vahvuutensa ja osaamisalueensa. Mieti, missä sinä olet hyvä, mistä olet saanut positiivista palautetta, missä olet onnistunut ja miten sinua kuvaillaan. Erottautua voi myös työnhakuvideon tai visuaalisen CV:n avulla. Lisäksi kannattaa tehdä tutkimusmatka työnantajan nettisivuille, uutisiin ja yrityksen some-kanaviin taustatietojen löytämiseksi.

6. Soitto työnantajalle saattaa olla askel eteenpäin. Hyödynnä työpaikkailmoituksessa olevat soittoajat ja ota yhteyttä työnantajan edustajaan. Pelkästä soittamisen ilosta ei kuitenkaan kannata puhelimeen tarttua, vaan valmistella hyviä kysymyksiä työtehtäviin ja yritykseen liittyen.

Lue lisää työnhakuvinkkejä Monster Klubilta.

Uusimmat artikkelit Monster Klubilla